zelfsturende teams

Spelbrekers, Van Meewerken tot Samenwerken

 Hét ultieme doe-boek voor proactieve en zelfsturende teams

bestel het boek


met handige tools en concrete tips

450 enquêtes

met bedrijven

50 interviews

 met ervaren Professionals

4 businesscoaches

schreven samen dit boek

Zelfsturende en proactieve teams

Zelfsturende teams, mogelijk of niet?

Als businesscoaches werden wij, auteurs (Hans, Stef, Inge en Mireille), geconfronteerd met de oude en energievretende “command & controle” managementstijl. We ervaarden het als teamlid, werden ertoe gedwongen als leidinggevende vanop hoger niveau en zagen het bij onze klanten in beide rollen….
 

We leerden elkaar kennen tijdens een opleiding tot NLP Master. We waren alle vier overtuigd van de kracht van motivatie en positieve mindset. We leerden het gedrag van anderen en onszelf te begrijpen. Maar ook hoe we mensen via een spiegel naar zichzelf kunnen inspireren om bewust te zijn van hun denken-voelen-doen en dus ook van hun gedrag en wat dat gedrag met anderen doet…
 

Daar ontkiemde het idee en de overtuiging dat je mensen kunt leren om via anders denken een betere versie van zichzelf te worden. Door angst en onzekerheid los te laten en anderen te motiveren, waarderen en vertrouwen te geven verhoog je hun gevoel van betrokkenheid. De anderen krijgen het gevoel dat ze ertoe doen, dat hun aandeel belangrijk is en hun initiatief op prijs wordt gesteld.
 

Het zorgt ervoor dat anderen zaken gaan doen omdat ze het zelf willen en niet omdat ze het moeten.
 

Daar ligt een grote sleutel.
 

Door onze 4 verschillende persoonlijkheden en kijk op de wereld werd het dus ook een zeer gevarieerd boek met een stukje van elk van ons erin verweven.
 

En we zijn er nog steeds alle vier rotsvast van overtuigd: het kan echt anders!

Bestel het boek


En start morgen
review Spelbrekers

Stefaan Joos

CEO - Smart Tech Architect at AeyeQ

Must have voor elke teamlead

"Het boek in sneltempo gelezen, enorm interessant! Een ‘must have’ voor elke teamlead, ondernemer."

Waarom deze methode wél werkt

Wij interviewden 50 professionals en deden enquêtes bij 450 bedrijven rond teams, zelfsturing en leiderschap. Deze getuigenissen inspireerden ons om zelfsturing te zien als een instrument voor werkbaar werk, een goede work-life balance, een participatieve leiderschapsvorm en een formule tot motivatie en succes, zowel voor de organisatie, de leidinggevende als voor alle teamleden. We bundelden onze bevindingen en onze eigen ervaringen in het boek Spelbrekers.

 

Daardoor is het een boek geworden waarin iedereen zich in zal herkennen. Het is een luchtig boek die je in 1 keer of in stukken kunt lezen.

Tijdens het schrijven van het boek paste Inge de methodiek toe in haar eigen rol als teamleader met een team die eigenlijk niet meer te redden was. Het resultaat was verbluffend…


Inge ontwikkelde coachingstrajecten om anderen te inspireren, motiveren en te begeleiden om zelf ook de stap te zetten naar een zelfsturend team. Want ze weet uit ervaring dat dit een hefboom is voor het geluk van de 3 partijen: de leidinggevende, de medewerker en de organisatie/onderneming. En geluk is het beste recept voor intrinsieke motivatie!

neem contact op


En ga morgen al aan de slag
zelfsturende teams

Marc Beulens

Auteur  en Prof UGent & Vlerick

Wat Inge neerzet is top!

"Bij het schrijven van managementboeken moeten we het als auteur beter doen dan pakweg 50 jaar van schrijvers. In de literatuur moeten we beter zijn dan enkele eeuwen van schrijvers. Wat Inge in het openingsverhaal van Spelbrekers neerzet is top!"

Zelfsturende teams, enkele sterke getuigenissen

Bekijk deze compilatie van sterke getuigenissen van ervaringsdeskundigen rond zelfsturing.

Wat dit boek bijzonder maakt

zelfsturende teams

Lees het op jouw manier

Lees het in 1 keer, of in verschillende fases. Het is een doe-boek met vele inzichten, tips en tricks, verhalen en sterke onderbouwde methodieken.

zelfsturende teams

Herken jezelf en jouw teamleden in het verhaal

Bevat een boeiend verhaal waarbij al de verschillende types van een team en hun leidinggevende aan bod komen en dus ook hun sterktes, valkuilen en ontwikkelingspunten. Deze types worden nadien ook overzichtelijk beschreven.

zelfsturende teams

9 concrete tips, do's & dont's om te starten

Hoe begin je aan de omschakeling, wat zijn de valkuilen en handige tips om er een succes van te maken. Handig opgelijst in 9 punten

zelfsturende teams

Leest gemakkelijk

Het leest als een trein door het gebruik van schitterende metaforen. Geen zware managementtaal of vakjargon. Maar begrijpelijke taal voor elke leidinggevende.

zelfsturende teams

Krachtige en bewezen modellen

Bevat krachtige en bewezen modellen die inzicht geven en de integratie en implementatie faciliteren.

zelfsturende teams

Direct inzetbare coachingstechnieken

Onderbouwende coachings-technieken rond grenzen, assertiviteit, communicatie etc…Als ervaren businesscoaches en specialisten in gedrag verzamelden we de best werkende technieken om er een succes van te maken.
tools en tips

20€ (+7€ verzendkosten)

Bestel het boek vandaag en begin morgen!

  • Makkelijk te lezen
  • 9 tips en trics om direct te beginnen.
  • bewezen modellen en krachtige coachingstechnieken.

Stuur via contact een mailtje en regel daarna de betaling en details rond leveringsadres.

Details over ons boek

  • Auteurs: Stephan Vanhaverbeke, Mireille De Keuleneir, Hans Demeyer en Inge Slabbinck

  • Titel: Spelbrekers: van meewerken naar samenwerken

  • Uitgeverij: Universitas

  • ISBN: 9789033701641